Overige

Verhuizen en trouwen....

De laatste tijd zijn er wat weinig activiteiten rondom Indiaaskoken.nl. Dit heeft zo zijn redenen! Ten eerste ben ik volop aan het werk in mijn vakgebied. De markt trekt weer aan en er liggen leuke klussen te wachten. Dat is fijn. Daarnaast maak ik prive nogal ontwikkelingen door in sneltreinvaart! Zo zijn we afgelopen zomer op traditionele wijze in India getrouwd. En gaan we dit in mei 2017 nog even dunnetjes over doen op z'n Nederlands. En we hebben een huis gekocht....dus voorlopig zijn we even druk om dat vorm te geven. :-) Ik verwacht vanaf juni weer ruimte te hebben om incidenteel een workshop te geven. Dus voor de echte fans.... dit kan op een doordeweekse dag op mijn nieuwe plek in Utrecht-Zuilen of in het weekend ook bij u thuis. Lees meer onder workshops.

Vegetarisch omdat....

Massala box

Ik krijg vaak het verzoek of ik toch niet vlees kan laten bereiden in mijn workshop. Heel soms geef ik hier wel aan toe, maar eigenlijk heb ik hier grote moeite mee. Ik zal proberen uit te leggen waarom.

Ik vind ten eerste dat ik geen dingen kan overdragen die ik zelf niet bereid of kan proeven. Ik kan geen bezieling in dit eten leggen en ik weet niet of de kwaliteit goed is. Het geven van de workshops is voor mij een passie die vanuit mijn hart komt. Ik kan dit niet anders dan me met mijn hele passie overgeven. Met een vleesgerecht kan ik dit niet. Ik vind mezelf dan geen goede docent....

De indiase keuken kent een rijke variatie en keuze aan gerechten. Vlees wordt van oorsprong bijna niet gegeten in india. En als het er al op tafel staat dan is het in kleine hoeveelheden en gaat altijd samen met diverse vegetarische gerechten. Veel van het tradiotionele eten en festival-eten in india is volledig vegetarisch! Door de variatie in de indiase keuken mis ik het vlees nooit. De kruiden doen zoveel met de groentes dat er zoveel smaak in komt. Er komt leven in het eten. Wat doet dood voormalig leven daar in?

Persoonlijk geloof ik dat we vlees eten om een behoefte in te vullen naar iets. Het is bijvoorbeeld een makkelijke manier om aan voedingsstoffen te komen. Maar makkelijk is vaak niet duurzaam en op de langere termijn ongezond. Ik heb gemerkt dat ik als vegetarier veel meer energie in het dagelijkse leven heb. Ik geloof ook dat vlees eten ons verwijdert van ons spirituele pad. Heb je jezelf ooit afgevraagd waarom je vlees eet? Echt afgevraagd?

Daarnaast vind ik dat we erg veel vlees eten in Nederland en lijkt het soms een dag zonder vlees is een dag niet geleefd. Voor veel mensen is het moeten. Als we een workshop gaan volgen willen we daar zoveel mogelijk in leren. Misschien wel zoveel dat het ons gaat duizelen? Hou het simpel en start met de basis is mijn visie. Beperk je tot kruiden en groente en ga ervaren hoe zij samenwerken. Desgewenst kunt u hier thuis later zelf mee aan de slag en vlees toevoegen. Hiervoor probeer ik tips mee te geven. Ook hoop ik dat u de uitdaging aangaat om iets te leren wat fantastisch smaakt, zonder vlees? Kunt u het loslaten? Dan ontstaat er ruimte voor nieuwe dingen!

Misschien wordt u wel vegetarier.....

Agenda Kort

Agenda geweest

  • .......